26-06-2014: Added photos of InfStp Kirkenes - Höybukten, thanks to Artem Khokholev ...... Researching MKB 2/ 516 Tjeldöy ......

FOR THE MOMENT, THIS SITE WILL BE ONLINE FROM 08.00 TIL 00.00

Welkom op de website over de Atlantikwall.

Er zijn vele websites met dit onderwerp, echter geen 1 is compleet. Het merendeel van de sites gaan over een bepaald gedeelte van de Atlantikwall maar slechts enkelen gaan daarin wat verder.

Wij zijn een groepje hobbyisten met een grote belangstelling voor WW2 en met name de Atlantikwall. Ons doel is een site te maken met zoveel mogelijk relevante informatie over de gehele Atlantikwall ! Wij beginnen bij Finland en dalen zo verder af naar het eindpunt in Frankrijk. De site wordt dus regelmatig bijgewerkt als er nieuwe informatie beschikbaar is.

Het kan nu dus nog voorkomen dat er gedeeltes ontbreken of overgeslagen worden. Wilt u meedoen aan de opbouw, of heeft u informatie die wij missen, schroom dan niet dit te mailen via ons contact formulier !

beach

 

De Atlantikwall

De Atlantikwall loopt van Noorwegen naar Frankrijk. Daar tussen in liep deze verdedigings linie door Denemarken, Duitsland, Nederland en België. Deze linie is nooit geheel afgebouwd bestond voornamelijk uit bunkers, mijnenvelden, kanonnen. Redelijk veel bunkers zijn bewaard gebleven, sommige in zeer slechte staat, terwijl er sommige in de originele staat zijn hersteld en vaak dienen als musea. De genoemde verdedigings werken waren opgesteld op strategische punten, en waren niet zoals de naam doet vermoeden, een aaneengesloten muur.

Tussen de kustbatterijen en versperringen door werden veelal bewakings en verdedigings posten gebouwd, voorzien van mortieren, zware mitrailleurs en / of lucht afweer. De versperringen bestonden vaak uit prikkeldraad, drakentanden, tankgrachten en mijnenvelden.

Na de invasie in Normandië is men gestopt met de bouw. Op dat moment waren er 10.273 bunkers afgewerkt terwijl er nog 799 stuks in aanbouw waren.

De mensen achter Bunkerhistorie

 

Dre:

Research
Bunkerkenner

Jack

Research
Webmaster

A3

Hobbyist